Клаудия Кардинале: Бях изнасилена, така се роди синът ми

21 October 2021
Виолина Христова

В интервю за италианския вестник „Кориере дела сера” актрисата Клаудия Кардинале разказва, че в младините си е имала връзка с продуцент, за която си спомня с огорчение и неприятни чувства. Става въпрос за продуцента Франко Кристалди.

„Тогава преминавах през деликатен период от живота ми”. Звездата разказва как на младини в Тунис, където е родена, е била изнасилена.

„Мъж, когото не познавах, много по-голям от мен, ме принуди да се кача с него в колата и ме изнасили. Беше ужасно. Най-хубавото обаче е , че от това насилие се роди моят прекрасен Патрик. Въпреки изключително сложната ситуация за момиче самотна майка, реших да не абортирам. Когато този мъж разбра, че съм бременна, се появи отново с претенцията да направя аборт. Нито за миг не съм мислила да се избавя от създанието си. Говорих с прекрасните си родители и със сестра ми и всички заедно решихме, че детето ми ще израсне в семейството като по-малък брат”, разказва Кардинале.

Според нея „смешното” в ситуацията било, че тя по онова време вече работела в киното и до последно никой не си дал сметка, че е бременна. Когато дошъл моментът да роди, продуцентът Франко Кристалди, с когото тогава имала договор, я завел в Лондон.

"Затова синът ми се казва Патрик – взе името на черквата, в която беше кръстен. В този труден момент бях благодарна на Кристалди, че ми помогна, но после...".Кардинале започва връзка с Кристалди. Той иска тя да държи в тайна раждането на детето и дори не го иска да живее с тях.

"С Кристалди бях като една подчинена служителка, която беше заплащана на месец заради четирите филма годишно, които правех. Обръщах се към него на фамилно име. Чувствах се пленничка, а родителите ми бяха бесни." Кристалди решава да организира сватба с Клаудия, без дори да й каже. Актрисата обаче я анулира, защото не е влюбена в продуцента, за разлика от него.

"Кристалди беше голям продуцент, но в частната сфера... по-добре да не говорим", допълва звездата.

Истинската любовна история на живота й е с покойния продуцент Паскуале Скуитиери. На 31 октомври в Рим Кардинале и вдовицата на Скуитиери – Отавия Фуско, ще представят театрална постановка по мъжа, обичан и от двете "Странната двойка".

"Паскуале е мъжът, с когото съм споделила всичко – аз го избрах и за да го имам, отидох в Ню Йорк". От Скуитиери Кардинале ражда дъщеря Клодин.

"Паскуале искаше да даде на дъщеря ни моето име, тъй като не исках да се омъжа. Въпреки това обаче така можеше да има жена, която се казва Клодин (Клаудия) Скуитиери"

Кардинале казва, че не е искала да се омъжи, защото понесеното насилие винаги й тежало като бреме.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/