Обявиха, че Гришо е нечовек! (Видео)

16 October 2021
БД Онлайн
Григор Димитров отново играе страхотен тенис
Снимка: Ройтерс
Григор Димитров отново играе страхотен тенис Снимка: Ройтерс

"Волето на годината!", "Григор Димитров е нечовек!", с тези суперлативи засипа най-добрия българския тенисист официалният канал на АТП "Тенис ТВ".

30-годишният хасковлия демонстрира невероятна игра на Мастърс турнира в Индиън Уелс, а признанието заслужи за едно свое воле в решаващия трети сет срещу поляка Хуберт Хуркач в четвъртфиналите на надпреварата. Димитров спечели мача след драматичен обрат с 3:6, 6:4, 7:6(2) и за пръв път в своята кариера се класира в топ 4 на турнира в "Рая на тениса".

В събота срещу неделя наше време българинът ще играе за място на финала срещу британеца Камерън Нори. Това е първи полуфинал за Григор на надпревара от най-високата категория на АТР от 2019 година насам.

"Означава много за мен да мога да изиграя още един подобен двубой - коментира след двубоя Димитров. - Това показва, че отново правя нещата по правилния начин от физическа и психическа гледна точка. Тялото ми също се чувства чудесно и имам възможност да се възползвам от отворилите се пред мен възможности. Границата между победата и загубата е тънка, така че просто се опитвам да оползотворявам максимално всеки един ден."

Гришо отново спечели овациите със свой жест към едно от момичетата, подаващи топките. С изключително силен севрис Хуркач вкара топката под едно от рекламните пана, а 15-годишната Хана не успя да я измъкне. Макар моментът да бе решаващ, българинът помогна на детето, за което бе и аплодиран.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/