Продават изгоряло Bugatti Chiron за 345 000 долара

14 October 2021
Георги Луканов

На онлайн портала за търговия на автомобили Copart червено-черен Bugatti Chiron, производство от 2019 г, е пуснат за продажба за 345 000 долара (ново такова бугати струва поне 3 млн. долара). Тази ниска цена се дължи на състоянието на хиперавтомобила. А то не е никак добро. Спортната кола е станала жертва на пожар, при който значителна част от купето е повредено.

Съдейки по снимките, щетите от пожара основно са причинени вляво при предния калник, предния капак, както и вратата на водача и част от остъкляването. Вътрешността на возилото е покрита със сух пожарогасител. Въпреки значителните външни повреди, продавачът уверява, че техническите компоненти на Bugatti, включително двигателя, са останали непокътнати. Но електрическото окабеляване определено ще изисква възстановяване, което няма да е никак евтино.

Bugatti Chiron е оборудван с осемлитров W16 с четири турбокомпресора, чиято мощност е 1500 конски сили. Суперколата ускорява от място до 100 км/ч за 2,5 секунди, а до 200 км/ч за 6,5 сек. Максималната скорост е електронно ограничена до 420 км/ч.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/