Time: Кенго Кума е най-влиятелният архитект в света

25 September 2021
24 часа
Кенго Кума Facebook/Kengo Kuma
Кенго Кума Facebook/Kengo Kuma

Американското списание Time публикува ежегодния си списък за 100-те най-влиятелни личности в света и според него най-влиятелният архитект през 2021-а е Кенго Кума.

Кума е начело на базираната в Токио и създадена от него фирма Kengo Kuma and Associates. Негов е проектът на основния стадион за олимпийските игри в японската столица. Отличава се с типичното за Кума използване на много дърво, както и с растителността, обгръщаща фасадата.

Според експерти сградите му може да се характеризират като "изчезващи", защото изключително добре се вписват в средата, благодарение на начина му на работа и използваните материали.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/