Фънки ще е погребален агент. Засега в Хасково

22 September 2021
Мила Вачева
Фънки ще дебютира на театралната сцена в ролята на погребален агент.
Фънки ще дебютира на театралната сцена в ролята на погребален агент.

Елин Рахнев, който е автор и режисьор на “Веселата карета”,

чака 2 години да събере любими актьори като Тончо Токмакчиев и Мая Бежанска в пиеса, чието мото е, че животът е горе и долу

“Станал съм личен фотограф на Фънки. Не можем да минем и метър по хасковските улици и някой да не ни спре и да иска да се снима с него. Целият град го обикна за един ден.”

Така се пошегува известният поет, драматург и режисьор Елин Рахнев с успеха си да убеди музиканта да стане артист в новата му пиеса “Веселата карета”, чиято премиера предстои на 30 октомври в хасковския театър. Фънки е в ролята на погребален агент.

“Чувствам се особено - все едно да не можеш да плуваш и да те хвърлят в морето. Много се забавлявам в компанията на страхотни актьори и особено на Елин. Е, китарата е с мен, но вече и сцената е в мен”, каза Фънки за новото си амплоа.

Рахнев, известен с хитови пиеси и стихосбирки, две години работи над “Веселата карета”, която според него е една тъжна карета. Мотото на пиесата е, че животът е и горе, и долу и да не се боим от смъртта, защото “всички сме преводачи на дъжда”.

Драматургът, който се наема сега да е и режисьор на своя текст, разкрива какъв е поводът да избере тази тема: “Един автор, който трябва да се хареса, е натискан от всички да напише комерсиална пиеса, за да оцелее и да си изкарва хляба, но той не може и пише пиеса за смъртта. Става комедия - 85% смях, 15% сълзи”, лаконичен е Рахнев, който пази развитието на сюжета в тайна поне до края на октомври.

Кой още “се качва” на веселата карета? Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Димитър Баненкин, Добриела Попова, Николета Малчева, Стелиян Николов, Емануил Костадинов. Автор на музиката е Георги Георгиев от група “Остава” - любимец на Рахнев, а сценограф е уважаваната от него Анелия Райкова.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/