Дъщерята на Зуека Девина няма да емигрира с баща си

21 September 2021
Девина Василева, дъщерята на Зуека
Девина Василева, дъщерята на Зуека

Девина Василева - дъщеря на Васил Василев-Зуека и Нина Димитрова (създателите на театър "Кредо") разказа в предаването "На фокус" по Нова тв, че отдавна е знаела, че баща й възнамерява да живее в чужбина:

"Не е важно къде живееш, а какво мислиш", убедена е тя. Девина завърши висшето си образование в Англия (драматургия), но се върна да работи в България и тук се чувства добре. Мечтае да играе, мечтае да рисува и режисира.

За факта, че Зуека е вече в Испания, тя е на мнение, че най-важното е той да се чуства щастлив и отпътуването е било планирано. "Просто се е преместил независимо от своите 57 години. Родителите ми винаги са пътували много, а моето място беше в мазетата, където предимно играеха. Идвахме в София само да си изперем прането. Е, той си е преместил пералнята", пошегува се тя.

Девина покани баща си да играе във филма й "Хлад", вече носител на много награди, а той бил "послушен и й имал доверие".

Тя се определя като "гласуващ човек", смята, че закони в България има, тя самата не може да се оплаче, но проблемът не е едностранен.

Самата Девина също рисува. "Ще подчертая, че рисувам преди баща си", обясни тя.

Започвайки нов живот в чужбина, Зуека сподели първо пред "24 часа", че възнамерява да се издържа с изкуството си на художник, а картините му се продават добре и на българския пазар. Интервюто му в нашия сайт прочетоха 2 млн. души.

Известните родители са научили Девина на едно - да бъде скромна!

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/