Атака за 340 млн. евро не можа да бие отбор за 153 млн.

17 September 2021
Неймар, Кейлор Навас и Меси напускат разочаровани терена след равенството с “Брюж”.
Снимка: Ройтерс
Неймар, Кейлор Навас и Меси напускат разочаровани терена след равенството с “Брюж”. Снимка: Ройтерс

ПСЖ за първи път излезе с новосформираното си звездно трио в атаката - Лионел Меси, Неймар и Килиан Мбапе, издъни се и даде храна за критично-насмешливи коментари.

При гостуването си на скромния на фона на мащаба на бюджета на парижани белгийски “Брюж” в първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига имащата претенции да е галактическа формация от Франция направи само 1:1.

Двубоят бе дебютен в ролята на титуляр за Меси. С изключение на един наистина майсторски удар в гредата обаче гениалният аржентинец не блесна с кой знае какво.

Същото важи и за колегите му в нападението Неймар и Мбапе. Според абсолютния авторитет за моментната пазарна цена на футболистите в света transfermarkt.de общата им стойност възлиза на 340 млн. евро.

За сравнение - общият сбор на трансферните суми, които имат футболистите на “Брюж”, възлиза на 153,3 млн. евро.

Това е по-малко от цената на най-скъпия играч в ПСЖ. Мбапе струва 160 млн. евро. Именно той обаче дори не изкара целия мач срещу белгийския тим. Световният шампион с Франция бе сменен от аржентинеца Мауро Икарди в 51-ата мин заради травма.

Цената на Неймар е 100 млн., а на пристигналия от “Барселона” - 80 млн.

Във Франция веднага стартираха коментарите дали привличането на аржентинеца въобще ще има нужния ефект върху отбора и дали събирането на няколко футболни примадони отново няма да помогне за голямата цел на ПСЖ.

А именно спечелването на Шампионската лига.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/