На 91 години Клинт Истууд отново язди кон и раздава юмруци

17 September 2021
БД Онлайн

Пенсионирането не влиза в плановете на Клинт Истууд - на 91 години легендата на Холивуд  засне филма "Cry Macho".

Лентата излиза в САЩ този петък. Тя е завръщане към уестърна, който прослави актьора. В продукцията Истууд е в ролята на бившия родео шампион Майк Майло, който приема последна мисия. Той трябва да отиде в Мексико, да намери сина на бившия си шеф и да го научи да язди.

"Идеята за този филм дойде преди четиридесет години", спомня си Истууд. "Твърде млад съм за тази роля, защо не поканим Робърт Мичъм", казал тогава той на продуцента.

Продукцията тогава не се осъществила и след няколко десетилетия кариера Клинт Истууд смята, че вече е достатъчно зрял за образа на Майк.

Лауреат на множество награди "Оскар" и "Златен глобус", както и други отличия, Истууд става световна кинозвезда със спагети уестърните на Серджо Леоне през 60-те години на миналия век. През 1971 г. дебютира и зад камера.

Новият му филм излиза в петък едновременно по кината в САЩ и на платформата НВО Макс, предава БТА.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/