Шофьорите от Mitsubishi, Peugeot и Renault са най-дисциплинирани в Германия

04 August 2021
Георги Луканов

Хората, които карат коли на марките Mitsubishi, Peugeot и Renault са най-дисциплинирани по пътищата на Герминя, твърди сайтът Check24, отчитайки застрахователните полици в страната.

Притежателите на моделите на тези три компании имат най-малко наказателни точки при съставянето на застрахователната полица (средно 5,5 процента). Малко след тях се нареждат собствениците на Fiat и Dacia с 5,6 и 5,7% съответно. Средната оценка е 6,5 процента.

Изводът от изследването е, че колкото по-скъпи са автомобилите, толкова са по-недисциплинирани водачите.

Шофьорите на Porsche имат най -много нарушения на пътя. Около 11 процента от собствениците на тези спортни автомобили заявяват, че имат наказателни точки при сключване на автомобилна застраховка.

След тях се нареждат собствениците на Jaguar (9,6 %) и Audi, BMW и Land Rover (по 8,2 %) завършват в челната петица. С дял от 7,3 процента притежателите на електрическите коли на Tesla са в челната десетка.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/