Музикантът Васко Василев: Бях приятел с ромчетата, те играеха футбол, аз свирех

26 July 2021
24 часа
Васко Василев, Снимка: Костадин Кръстев- Коко
Васко Василев, Снимка: Костадин Кръстев- Коко

Спечелих малко пари докато свирех на улицата на София, от случайно преминаващи хора. Изкарах около 10 лв. Така с усмивка световноизвестният музикант Васко Василев разказа за идеята си да свири из София като заснема видеа и ги качва в интернет.  

С това искам да покажа на феновете си от цял свят какъв страхотен град е София и с музика да ги накарам да дойдат в България. Моите музиканти искат вече да се пенсионират в София", коментира той. 

Едно от най-затрогващите за него моменти е когато отива да свири в Люлин и ромския квартал Филиповци, където израства.

"Бяхме приятели с ромчетата, те играеха футбол, аз свирех. Докато правил клиповете ромчетата играха хоро около него. Децата бяха страхотни, като парти фиеста в 9 ч сутринта. Свиренето в тези квартали ме върна в детството. Като малък съм си прибирал в панталоните локуми от супермаркет, хванаха ме, но оттогава не съм крал нищо. И днес продължавам да хапвам локум. Мисля че улицата преподава много неща за живота. Улицата и сцената са най-големите учители в живота", каза виртуозът.  

Колкото повече свириш, идва една тежест дали се справяш добре, защото публиката не помни дали си световно признат, ако не си свирил прекрасно на последния си концерт, добави той, като разкри, че в момента му предстоят концерти в Полша, Португалия и Испания. 

Василев сподели и, че не е имал колебания относно ваксинирането. "Като се родим така или иначе ни ваксинират с какво ли не. Познавам много хора, които са загубили роднини и близки и това не е шега. Затова мисля, че е добре". Той добави, че не е почивал покрай пандемията. "Благодарение на технологиите имах най-продуктивната година, записвах, продуцирах и не беше като да съм почивал. Мисля, че за хората на изкуството, една пандемия е добра ситуация, защото стават по-креативни". 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/