Volvo обеща 1000 км реален пробег за бъдещите електрически модели

20 July 2021
Георги Луканов

Volvo Cars представи своята бъдеща технологична пътна карта по време на Volvo Cars Tech Moment, онлайн технологично събитие, коетo илюстрира превръщането на компанията в електрически премиум автомобилен бранд и световен лидер в бързоразвиващия се премиум електрически сегмент до 2030 г.

В близко бъдеще Volvo планира да работи с водещата шведска компания за батерии Northvolt, за да увеличи допълнително енергийната плътност в своите акумулаторни клетки с до 50% в сравнение с това, което се предлага на пазара днес. По-късно през това десетилетие Volvo също се стреми да пробие важния етап от енергийната плътност от 1000 квтч/литър, за да постигне 1000 км реален пробег.

Очаква се настоящите времена за зареждане да бъдат намалени почти наполовина до средата на десетилетието, благодарение на по-добрата технология на батерията и непрекъснатите подобрения на софтуера и технологията за бързо зареждане.

Не на последно място по важност в следващото поколение изцяло електрически автомобили на Volvo, клиентите могат да очакват автомобил, който се подобрява всеки ден и предлага просто, спокойно и безпроблемно потребителско изживяване на Volvo - от вземането на автомобил, до това да бъдете вътре в него и да го контролирате от мобилния си телефон.

Следващото поколение изцяло електрически модели на Volvo, включително напълно електрическия наследник на XC90, ще работи със собствената операционна система (OS) на Volvo Cars, наречена VolvoCars.OS, за по-бързо и по-гъвкаво развитие. Заедно с по-честите актуализации по въздуха на автомобилите на клиентите през целия им живот, целта на компанията е да подобрява автомобилите на Volvo всеки ден.

Бързо преминавайки към превръщането си в компания с изцяло електрически автомобили, Volvo Cars се доближава и до развитието и производството на технологии за батерии и се стреми да приспособи бъдещите такива към нуждите на своите клиенти: по-голям пробег и по-кратко време за зареждане.

Компанията ще направи това, като подобри технологията на литиево-йонните батерии при предстоящото второ поколение електрически автомобили, като започне с изцяло електрическия наследник на своя флагман XC90.

До средата на десетилетието, когато представя своето трето поколение електрически автомобили, започвайки с наследника на най-продавания си средноразмерен SUV XC60, Volvo Cars планира допълнително да подобри гамата и да интегрира батерията в пода на автомобила, използвайки клетъчната структура за цялостна твърдост на автомобила и подобряване на ефективността.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/