Следващото поколение джипове на Jeep ще могат да се движат под вода!

19 July 2021
Георги Луканов

За новия американски SUV Jeep Wrangler Xtreme Recon водните препятствия с дълбочина до 85 см не са проблем. Но тава не е всичко. Спроед шефът на концерна Кристиан Мение, бъдещите модели на Jeep всъщност ще могат да се движат изцяло под водата.

По време на скорошното представяне на електрическа кола на новата мегакомпания майка - Stellantis, се мярна и снимка на Jeep Wrangler напълно потопен във вода с включени фарове. Мение уточнява, че през 2030 г. всичките джипове на легендарната марка ще могат да се движат под водата. Босът е на мнение, че много фенове на компанията чакат с нетърпение този момент.

Електрическите автомобили нямат въздухозаборници и изпускателни тръби и тази концепция е теоретично осъществима. Трябва само да се защитят и изолират от водата силовите агрегати и самото купе, и автомобилът ще може да да работи и под вода.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/