Стилиян на 5-звездна почивка

08 July 2021
Добромир ДОБРЕВ
Стилиян Петров отпразнува рождения си ден на плажа
Стилиян Петров отпразнува рождения си ден на плажа

Бившият капитан на националния тим възхитен от Адриатика

На тузарска ваканция се отдаде бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров. Той заведе семейството си по бреговете на Адриатическо море. Това лято Стенли е избрал да почива в един от най-забележителните исторически градове на Хърватия - Дубровник.

Именно там рекордьорът по мачове с фланелката на България посрещна рождения си ден в началото на тази седмица. Петров чукна 42 години, а макар и в скромен състав, партито разчувства бившия играч. Той бе изненадан от персонала на комплекса, в който е отседнал. Докато лежи на плажа, Стенли получи импровизирана малка торта с топка на нея, служител дори му запали свещичка. Видимо развълнуван, Стилиян сияеше от щастие, широко усмихнат. Плътно до него бе седнал и по-малкият му син Кристиян. Получава специална торта

Получава специална торта

"Благодаря ви, че приехте мен и моето семейство толкова добре и направихте деня ми специален", изрази своята благодарност Стенли. Вчера той показа и невероятен панорамен изглед на Дубровник от един от близките хълмове, където се намира хотелът му.

По-рано през това лято Стенли и неговата съпруга Паулина отпразнуваха 20 години съвместен живот. Стилиян-младши наскоро навърши 18 години, докато Кристиян е на 14. Петров показа, че отново е влязъл в топформа и е свалил излишните килограми. Неотдавна ветеранът отново започна да спортува активно, след като стана новото попълнение на тима по футзал от Бирмингам. Стенли се впусна и в екипа на Димитър Бербатов, който иска да поеме ръководството на футбола ни. Петров отново спортува активно

Петров отново спортува активно

Голямата болка в славната кариера на Стилиян е, че той никога не успя да играе на световно първенство. Това признава самият той в интервю за вестник "Съндей Пост".

"Да играеш за своята страна винаги трябва да бъде моментът на най-голяма гордост в кариерата ви. Това е нивото, към което винаги трябва да се стремите. Честно казано, това е върхът. Имах голям късмет да представлявам България повече от 100 пъти и когато погледна назад сега, се чувствам много привилегирован да го направя", казва Стилиян.

"Бях много горд да бъда част от националния отбор, когато се класирахме на Евро 2004 в Португалия. Опитвахме се много пъти да стигнем до световно първенство, но не успяхме да се справим. Беше ми мечта да играя за България на световно", добавя Стенли. Той признава, че е бил силно вдъхновен от легендарното американско лято през 1994 г., когато България стана четвърта в света.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/