Lada минава на скъпи премиум коли с автоматик

21 June 2021
Георги Луканов

Новият президент на АвтоВАЗ Николас Моуре обяви плановете на компанията да пусне нова линия от премиум автомобили на марката Lada, чиито цени ще стартират от поне 1 милион рубли (22 000 лева). Бъдещите модели ще бъдат изградени на френската платформа CMF-B, както и оборудвани с автоматична скоростна кутия. Първите премиум руски коли ще излязат от поточната линия между 2023 и 2026 г.

Идеята е Lada да поскъпва, като постепенно ще бъдат лансирани модели, струващи над 1 200 000 рубли. Според Никола Моуре по този начин руската компания ще навлезе в по-висок ценови сегмент, както и ще се конкурира директно с корейските марки Hyundai и Kia.

Премиум моделита на Lada ще се сглобяват на модулната платформа CMF-B на алианса Renault-Nissan, като 75% от частите, възлите и агрегатите по колите ще бъдат руско производство. Френският шеф добави, че е планирано производството дори и на руски мултимедийни системи и електронни компоненти. Друга отличителна характеристика на бъдещите лади ще е наличието на нова автоматична скоростна кутия. Тя ще бъде инсталирана и на моделите на Dacia и Renault. Ще има и версии с 4х4.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/