Роналдо задмина по голове Пеле с мач, в който му бе спестено изгонване

16 March 2021
24 часа
Целеустременият Кристиано Роналдо задмина легендата Пеле.
Целеустременият Кристиано Роналдо задмина легендата Пеле.

Кристиано Роналдо задмина по брой отбелязани голове бразилската легенда на футбола Пеле. Двамата деляха първото място със 767 попадения в официални мачове преди гостуването на “Ювентус” на “Каляри” от 27-ия кръг на италианската серия “А”.

Роналдо записа хеттрик за победата с 3:1. Така португалецът вече има 770 гола в кариерата си. Мачът с “Каляри” пък бе под номер 600 за Кристиано на клубно ниво.

Той обаче трябваше да бъде изгонен за влизане с бутоните в лицето на вратаря Алесио Краньо. По подобие на ситуацията с Найджъл Робърта от “Левски” срещу “Берое” обаче Роналдо получи само жълт картон.

“Достигайки кота 770 официални гола в професионалната си кариера, първите ми думи са директно към Пеле. Няма играч в света, който не е отгледан, без да слуша истории за мачовете му, головете му и постижението му.

Аз не съм изключение. Поради тази причина съм изпълнен с гордост и радост, задминавайки рекорда на Пеле. Благодаря на всички, които са взели участие в това невероятно приключение с мен”, написа Кристиано в социална мрежа.

“Кристиано, животът е самостоятелна битка. Всеки създава собствено приключение. А какво красиво пътешествие имаш ти! Възхищавам ти се изключително много, обичам да те наблюдавам как играеш и това не е тайна за никого.

Поздравления за подобряването на рекорда ми. Единствено съжалявам, че нямам възможност да те прегърна”, гласи пък пост в официален профил на Пеле.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/