Григор може пак да носи “пижамата” в Австралия

26 January 2021
24 часа

Откритото първенство по тенис на Австралия трябва да започне на 8 февруари и феновете по целия свят тръпнат в очакване с какъв екип ще се появи на корта Григор Димитров.

Българската звезда в тениса обича да носи ексцентрични дрехи. Но преди година шокът за публиката наистина бе сериозен. На демонстративния турнир преди Australian Open Димитров игра с яркожълти панталонки, които предизвикаха реакция дори у бившата му приятелка Мария Шарапова.

Удара си Григор обаче нанесе, когато

се появи на корта

с анцуг на петна

В социалните мрежи сравненията бяха най-различни - пижама, далматинец, обърнат на обратно и т.н.

Тези дни бившият №3 в света даде интервю за Би Би Си. Видеото още не е излъчено, но от телевизията пуснаха откъс като анонс.

Димитров говори от хотелската си стая в Мелбърн. Въпросът на водещия е дали българският тенисист отново ще излезе на турнира от “Големият шлем” с шарения анцуг.

Григор прие питането с чувство за хумор.

“Все още не знам. Но по принцип обичам да си правя експерименти с екипите. Освен това Австралия е много приятна държава, в която винаги се чувствам добре, и хората тук приемат подобни предизвикателства. Наистина не знам точно какво ще облека. Ще изчакам да видя какво са приготвили за мен в новата колекция”, каза Димитров. Той е рекламно лице на Nike.

Преди откритото на Австралия нашият тенисист ще играе в един от подгряващите турнири.

Григор е от състезателите, които са под карантина, но могат да излизат от хотела за по 5 часа на ден, да тренират и да работят във фитнеса. С него в Мелбърн е новата му руска приятелка Лолита Османова.

Карантината е основна тема в света на тениса вече втора седмица. Водачът в ранглистата Новак Джокович поиска от организаторите да осигурят по-добри условия и за останалите играчи. Сърбинът обаче бе критикуван, защото заедно с най-големите звезди е при специални условия в Аделаида. Коментар по темата направи и Рафаел Надал.

“Някои хора искат всички да разберат, че правят нещо, за да помогнат на колегите си. А има и други, които не вдигат толкова шум и не държат всички да научат за действията им. Да, условията за нас в Аделаида са по-добри. Но по принцип

хората обичат

да се оплакват,

че на другите им е по-удобно”, каза испанецът. Той не спомена имена, но явно имаше предвид Джокович, както и Гуидо Пея. Аржентинецът обвини Надал, че си мълчи и не взема позиция в ситуацията.

Заради писмото си до организаторите Новак бе наречен паун от австралийския скандалджия Ник Кириос.

Вече е ясна програмата за първия ден на демонстративния турнир в Аделаида. В петък първи на корта ще излязат Джокович и шампионът от Sofia Open Яник Синер. След това в повторение на финала от откритото на САЩ през 2019 г. ще се срещнат Серена Уилямс и Наоми Осака. Винъс Уилямс ще играе с Ирина-Камелия Бегу, а после са двубоите Надал - Доминик Тим и Ашли Барти - Симона Халеп.

След края на тези мачове всички ще заминат за Мелбърн за участие в турнирите преди откритото на Австралия.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/