Гимназист от Велико Търново пусна сайт за безплатни лекарски консултации

11 January 2021
Дима Максимова
Боян Апостолов
Боян Апостолов

Със сайт за безплатни лекарски консулации онлайн десетокласник от училище "Емилиян Станев" във Велико Търново стана областен победител в IV Национален конкурс за STEM науки в България „Кой е SUPER STEM в твоето училище?“. С проекта "Онлайн Доктор Система" Боян Апостолов отвял конкуренцията в своята възрастова група в областта "Технологии", оповестиха на фейсбук страницата на най-голямото училище във Великотърновско.

Онлайн платформата обаче далеч надхвърля регионалния признак. Тя съдържа имената на лекари от цялата страна. Тийнеджърът включил всички специалисти, за които успял да открие данни в интернет. Използвал и вече съществуващ сайт за онлайн прегледи, признава ученикът в паралелката по информатика и защита на личните данни.

След регистрация в платформата всеки, нуждаещ се от лекарска помощ, може да си избере специалист и да си запази час. Лекарят получава имейл, че има час, и може да потвърди, че ще направи консултацията, или да отхвърли часа. Пациентът получава информация за решението на лекаря и ако специалистът е приел да направи онлайн консултацията, той изпраща предписанията си в имейл", обяснява пред в."Борба" Боян.

В помощ на хората без ясна диагноза пък има общ чат, където срещу описване на симптомите, може да се получи отговор от медицинско лице в реално време.

Сайтът вече се радва на оживен трафик и дори се наложило момчето да разшири информационната си система, за да може да го поеме.

Търновският отличник е категоричен, че иска да се занимава със софтуерно инженерство и дори вече има диплома от Софтуерния университет на друг успял в IT сферата търновец -Светлин Наков.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/