Руски модел съди Ралф Лорън за 20 милиона долара

17 November 2020
24 часа онлайн
Анастасия Хозисова СНИМКА: Инстаграм
Анастасия Хозисова СНИМКА: Инстаграм

Руският супермодел Анастасия Хозисова обвини дизайнера Ралф Лорън, че незаконно е използвал нейни снимки и заведе дело срещу

него, съобщи "Ню Йорк пост".

Хозисова започнала да работи за американския дизайнер през 2004 г. и оттогава е участвала в множество дефилета, рекламни кампании и фотосесии на бранда му. Той я определял като своя муза, тя била основен модел в много фотосесии на модния бранд, предаде БТА. 

Преди десет години манекенката приключила многогодишното си сътрудничество с марката заради конфликт с ръководството на компанията. Тя заяви тогава, че е открила измамни схеми в работата на компанията. Въпреки прекратения договор, модната къща продължила да използва нейни снимки в бутиците си.

Освен това изображения на Хозисова се появиха в документалния филм на HBO "Very Ralph", макар че тя не е давала писмено съгласие за използване на материали с нейно участие. Затова Хозисова се е обърнала към съд в Ню Йорк и е поискала компенсация в размер на 20 милиона долара от двете компании.

През юли 2019 г. Ким Кардашиян спечели дело за използване на образа й без разрешение срещу компанията "Мисгайдед Ю Ес Ей", която незаконно използвала името и лика на Кардашиян в социалните мрежи за продажби на дрехи. Компанията бе осъдена да й плати обезщетение от 2,7 милиона долара.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.