Изтеглят близо 4000 пикапа "Сайбъртрък", педалът на газта засядал

20 April 2024
24 часа
"2024 Сайбъртрък" КАДЪР: Ютуб/Tesla
"2024 Сайбъртрък" КАДЪР: Ютуб/Tesla

Американската автомобилостроителна комапния "Тесла" (Tesla) изтегля 3878 от своите електрически пикапи "2024 Сайбъртрък" (2024 Cybertruck) заради технически проблем, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

"Тесла" е установила, че педалът за ускоряване на част от електрическите й пикапи може да "заседне", когато бъде натиснат от шофьора на превозното средство и то да започне да се ускорява неконтролируемо. Това може да увеличи риска от катастрофи.

В документи, депозирани от "Тесла" в Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA), се посочва, че "е възможно тампонът на педала за ускоряване да се размести и да бъде захванат от вътрешната облицовка".

Дефектните механизми на педалите за ускоряване на пикапите, които се изтеглят, ще бъдат сменени или ремонтирани, като "Тесла" няма да се изисква от собствениците им да плащат, посочва АП.

До началото на тази седмица американската автомобилостроителна компания, управлявана от милиардера Илон Мъск, "няма информация за катастрофи, наранявания или смъртни случаи, свързани с проблема".

От средата на тази седмица на новите пикапи "Сайбъртрък" вече се монтират нови механизми, се посочва в съобщение на Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/