Актьорът Уилям Дефо получи първата за 2024 г. звезда на Алеята на славата

10 January 2024
24 часа
Уилям Дефо
Уилям Дефо

Актьорът Уилям Дефо, който се е снимал в около 150 филма през дългата си кариера, получи първата за годината звезда на Алеята на славата в Холивуд, съобщи Си Ен Ен, цитирана от БТА. 

"Не мога да спра да се усмихвам! Това е прекрасно. Приемам със смирение да бъда тук и да бъда част от това", каза 68-годишният актьор, видимо въодушевен.

"Чудесно е да си част от тази общност от артисти и хора от шоубизнеса, които споделяйки своя опит и представяйки си гледните точки на другите, ни карат да се чувстваме по-близки и ни свързват", допълни той. 

Като един от най-разностранните холивудски актьори, Дефо е изиграл всевъзможни роли - от словоохотлив пазач на фар във "Фарът" до гангстер в "Диво сърце" на Дейвид Линч и Винсент ван Гог в "Пред портите вечността". Най-скорошното му изпълнение е във филма "Клети създания" на режисьора Йоргос Лантимос, който спечели две отличия на състоялата се в неделя вечер церемония за наградите "Златен глобус". 

Уилям Дефо има четири номинации за "Оскар" - една за най-добър актьор за превъплъщението си в образа на Ван Гог и три за най-добър актьор в поддържаща роля.  

На церемонията по откриването на звездата на Дефо на Алеята на славата присъстваха колегите му актьори и приятели Педро Паскал, Марк Ръфало и Патриша Аркет, които почетоха неговите щедрост и талант. Паскал нарече Уилям Дефо "най-великия американски актьор на нашето време".  

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/