Меси мечтаел Марадона да му връчи световната купа

01 February 2023
24 часа
Меси донесе на Аржентина трета световна титла Снимка: Instagram
Меси донесе на Аржентина трета световна титла Снимка: Instagram

Лионел Меси мечтаел великият му сънародник Диего Марадона  да му връчи купата на световен шампион по футбол миналия месец в Катар. На финала преди месец Аржентина спечели срещу Франция след дузпи. 

"Бих искал Диего да ми връчи купата или поне да види всичко това, да види Аржентина като световен шампион. Знам как обичаше националния отбор на нашата страна и това е всичко, което той искаше", каза Меси пред в интервю пред журналиста Анди Куснецоф.

"Дори аз да трябваше да избирам момента да спечеля мондиал, щеше да е този. Това е краят на кариерата ми, затварям един цял цикъл от живота си. Постигнах всичко с националния отбор, както винаги съм мечтал. Постигнах всичко в кариерата си, индивидуално. Беше перфектният начин да кажа край на кариерата си. И стана уникално! Когато започнах с футбола, никога не съм си представял, че всичко това ще се случи. И достигането ми на този момент беше най-доброто, което мога да си пожелая. Нямам право да се оплаквам и не мога да искам повече. Спечелихме Копа Америка, сега и Световното първенство. Не остана друго", допълва аржентинският гений.

Меси съжалява за действията си след мача с Нидерландия от 1/4-финала на световното. След последния съдийския сигнал Бълхата изрязи бурно радостта си пред селекционера на "лалетата" Луис ван  Гаал. В интервю след края на мача пък, аржентинецът нарече Вут Вегхорст "глупак".

"Беше просто под влияние на момента. Не харесвам това, което направих. Не ми харесва и какво стана после. Но това са моменти на голяма нервност и всичко се случва много бързо. Затова понякога реагирам така", завърши звездата на "Пари Сен Жермен".

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/