Opel Mokka Electric вдига пробега на 406 км

31 January 2023
Георги Луканов
Електрическият мотор на Mokka Electric е с мощност 156 к.с. и 260 Нм въртящ момент. СНИМКА: OPEL
Електрическият мотор на Mokka Electric е с мощност 156 к.с. и 260 Нм въртящ момент. СНИМКА: OPEL

Opel Mokka-e вече ще се казва Opel Mokka Electric и е значително променен. Вече се предлага с по-голяма батерия и мощност. С новата батерия от 54 kWh водачите на Mokka Electric могат да изминат до 406 километра вместо до 338 километра, с 20 процента отгоре. Консумацията на енергия е намалена до 15,2 kWh на 100 километра. Електрическият мотор на Mokka Electric е с мощност 156 к.с. и 260 Нм въртящ момент.

Mokka е първият Opel, който още при старта на продажбите се предлага с изцяло електрическо задвижване, както и с високоефективни двигатели с вътрешно горене, предоставяйки избор на клиентите кое задвижване отговаря най-добре на техните нужди. Изборът на потребителите все повече е за електрическата версия. През ноември близо 65% от всички клиенти на Mokka в Германия предпочита електрическия вариант с батерии.

Mokka Electric осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за под 10 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 150 км/ч.

Батерията от 54 kWh може да бъде презаредена до 80% ниво на зареждане за около 30 минути на 100 kW DC зарядна станция. Mokka Electric разполага с функция за бързо зареждане като стандарт. В допълнение към постоянен ток, водачите на Opel могат да зареждат и с трифазен променлив ток благодарение на бордовото зарядно устройство с мощност 11 kW – чрез стенна кутия или с кабел за битов контакт.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/