Нов вариант на бъдещата БГ кола от Ловеч, струва 25 000 евро

10 May 2022
Георги Луканов

Германският производител Next.e.Go Mobile, който скоро трябва да направи първа копка и на завод за коли в Ловеч, представи нов компактен електрически хечбек с офроуд вид - моделът E.Wave X, който е подобрен вариант на E.Go Life.

През 2017 г. германската компания, казваща се тогава e.Go Mobile, представи E.Go Life, градски автомобил, който всъщност започна да се сглобява две години по-късно. През 2020 г. се състоя дигиталната премиера на E.Go Life Concept Cross, концептуален преглед на серийния вариант E.Wave X.

Електрическият E.Wave X е визуално и технически  е променен e.Go. 3,35-метровият автомобил има черни пластмасови ръбове на арките на колелата, релси на покрива, по-голям заден спойлер, пластмасова облицовка на броните и допълнителни фарове отпред.

Коригирани са и някои неща под капака на четириместния автомобил. Електродвигателят от 78 к.с. на E.Go Life в E.Wave X отстъпва място на по-мощен мотор със 109 к.с. На хартия E.Go Life успява да изстиска около 170 километра от батерията си от 21 квтч. При E.Wave X пробегът може да достигне 240 километра, въпреки че производителят не казва колко големи са батериите. Компактният четириместен автомобил ще разполага вътре с голям 23-инчов дисплей. Началната цена в Германия е 24 990 евро.

E.Wave X ще се сглобява сега в Аахен. Първите екземпляри трябва да се появят на пътя през четвъртото тримесечие на тази година.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/