Мъжете разкриват 6 причини, поради които харесват жени с къса коса

08 May 2022
Вяра Султанова

Идеята, че жените с дълга коса се считат за една по-желана половинка в очите на мъжете се поддържа от десетилетия от популярната култура и еволюционната психология. Едно проучване обаче предполага, че късата коса е свързана с просто различни, но не по-лоши аспекти на женската привлекателност. Жените с дълга коса се възприемат като „здрави“ и „интелигентни“, докато късокосместите красавици са „грижовни“ и „женствени“. В крайна сметка, всичко се свежда до предпочитания, но има много причини, които разкриват защо някои мъже са привлечени от жени с къси прически.

1. Късата коса получава повече внимание
Късите прически се отличават от останалите, така че мъжете са склонни винаги да ги забелязват. Много мъже, които предпочитат жените с къса коса, казват, че тя не е толкова често срещана, колкото дългата, което я прави специална.

2. Те могат да виждат по-добре лицето и шията 
Може би сте забелязали, че на много модни ревюта моделите носят косите си назад и се опитват да отворят лицата си възможно най- много. Това е така, защото косата може да разсейва и да скрива женските черти. Мъжете изглежда са съгласни с тази идея, като казват, че лицето и шията са изключително привлекателни за тях, а късите прически позволяват на женската красота да блести.
Един от основните фактори е как подчертава врата и формата на челюстта.

3. Жените с къса коса се нуждаят от по-малко поддръжка
Помислете колко време е необходимо за оформяне на дълга прическа. Това може да е истинска битка със сешоара, изправяне, навиване, а цената на стилизиращите продукти сама по себе си звучи безумно за мъжете. Те мразят, когато на жените им отнема твърде много време да се подготвят. Накратко – късата прическа е по-печеливша.
По-малко коса означава по-малко време и изразходвани средства, като същевременно увеличава стойността на привличането.

4. Къса коса = увереност
Не всяка жена е готова да експериментира с къса прическа. Необходими са истински кураж и най-важното увереност. Мъжете са привлечени от жени с високо самочувствие и късата коса веднага ги уведомява за това. Кара ги да мислят за свобода и независимост. Това са привлекателни качества при жените.

5. Не пречи

Мъжете не обичат, когато косата на приятелката им попадне в очите и устата им. Те също предпочитат да не намират косми, пръснати из апартамента. Това е много практично от тях и има по-малко растителност в устата им, когато гушкат любимите си.
Да не говорим за задръстените сифони в банята.

6. Често означава, че жената се грижи за външния си вид
Ако една жена избере къса прическа за себе си и я поддържа , това означава, че се грижи добре за себе си. Това е много важно за мъжете, тъй като им показва, че една жена има интерес да се грижи за външния си вид.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/