6 недостатъка, които ни правят по-привлекателни

21 February 2022
Теодора Шопова

Хората сме склонни да изпадаме в безпомощна несигурност, стане ли дума за нашите несъвършенства, които всъщност ни правят уникални и привлекателни за другите. Психолозите твърдят, че ако приемем нашите недостатъци, това е един от най-добрите начини да обичаме себе си.

Кои недостатъци всъщност ни правят по-привлекателни, отколкото си мислим?

1. Лесно се палите по нещо

Чудесно е да обичате нещо от все сърце, но когато това ви струва здравето и отношенията ви, може да е проблем. От друга страна, манията може да бъде мощен двигател за живеене. Когато си обсебен от нещо, вярваш в него с цялата си душа. Хората, които се впускат в нещо без спирачки, знаят, че ако искат нещо, то непременно ще го постигнат. Независимо дали е кариера, творческа дейност или хоби, успехът ви е в кърпа вързан.

2. Склонни сте да споделяте прекалено

Може да бъде проблематично, когато разкривате твърде много информация за себе си на грешните хора. Но ако изграждате нови отношения или задълбочавате връзки с близките си, това не е задължително да е лошо нещо. Създаването на близост и интимност е свързано със споделяне на лични особености за вас. Може да се почувствате неудобно в началото, да се усещате уязвими, но с времето това помага на връзката да процъфтява.

3. Зависими сте от хората, които ви подкрепят във вашите цели

Чудесно е да си най-добрият приятел на някого. Но по-важното е да имате някой, който да ви подкрепи за това, в което вярвате. Хората обикновено не искат помощ, тъй като се страхуват, че това ще ги накара да изглеждат слаби, но истината е, че това е знак за абсолютна сила на индивида. Само истински силен човек може да поиска помощ.

4. Обичате да клюкарствате

Почти всички мразят клюкарите. Със сигурност някои видове клюки могат да бъдат вредни, но проучванията твърдят точно обратното. Част от тях може да спасят хората от вреда, като ги предупреждават за лоши хора или ситуации. Клюките може да изглеждат дребнави и низки на първо място, но това може да ви бъде полезно, като държите потенциалните жертви в безопасност и злосторниците под контрол.

5. Отстоявате себе си по начин, който някои могат да смятат за груб или лош

Понякога не ти се вижда с хора, отказваш предложения за конкретна работа, преместваш се в друг град или казваш „не“ на щенията на околните, защото поставяш себе си на първо място. Най-доброто нещо, което някога може да направиш за себе си, е да имаш време. Време да правиш неща, които ти харесват. Така че, бъдете егоистични и безмилостни, ако някой не е достоен за вашето време и енергия. Не може да угодиш на всички, ти си човек, а не фунийка със сладолед.

6. Карате го по-спокойно

Хората винаги бързат да свършат дадено нещо. Вие обаче не сте почитател на безброй партита, на твърде многото разговори с различни хора и прочие. Обичате да се наслаждавате на живота си, като вършите всичко по-спокойно и с по-забавени темпове. Вие се фокусирате върху това да общувате с няколко души, да вършите определено количество работа и да работите по най-добрия начин, за да постигнете целите си. Приоритизирате качеството над количеството, за да обогатите живота си.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/