Джеф Безос ще разработва технология за безсмъртие

21 January 2022
24 часа
Джеф Безос
Джеф Безос

Основателят на Amazon Джеф Безос събира екип от топ учени, които да осъществят мечтата му за разработване на технология за безсмъртие.

Милиардерът инвестира голяма сума в стартъп срещу стареенето, наречен Alto Labs. Проектът наскоро назначи Хал Барън, бивш главен научен директор във фармацевтичния гигант GlaxoSmithKline, който вече е главен изпълнителен директор на Alto Lab.

"За мен е голяма чест, че ми беше предложена тази възможност веднъж в живота да ръководя такава уникална компания с трансформираща мисия", каза Барън в прессъобщение от стартъпа.

Барън се присъединява към екип от топ учени, натоварени със задачата да победят смъртта. Колеги на Барън в стартъпа са д-р Шиня Яманака, носител на Нобелова награда за медицина за 2012 г. за работата си в изследванията на стволови клетки, и Дженифър Дудна, съносителката на Нобеловата награда за 2020 г. химия за нейната роля в разработването на инструмента за редактиране на гени CRISPR, предава dir.bg.

Благодарение на Джеф Безос стартъпа Alto Labs разполага с 3 милиарда долара начален капитал. Руско-израелският милиардер Юри Милнър също е инвестирал голяма сума в комппанията.

Alto Labs ще насочи усилията си към биологичното препрограмиране. Това е метод за основно подмладяване на клетките, след като са узрели. Технологията се е доказала като постижима в малък мащаб и в лаборатория, но Alto Labs иска да я прилага с хора.

Така първата стъпка по пътя към безсмъртие ще е разработката на технология за "вечна младост".

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/