Какво вещае изсипаната захар

20 January 2022
Бела Чолакова

За разлика от солта, чието разсипване се смята, че носи нещастие, неволно изсипаната захар е на хубаво. Вярва се, че това е символ на неизменна сладост и щастие, които ще влязат в нашия живот. Ако неомъжена жена разсипе захарницата се смята, че скоро ще срещне голямата си любов. Но преди да започнете да обръщате захарницата по пода, не бързайте – поверието важи само ако кристалната подправка е изпусната неволно.

Именно захарта се е използвала през годините в различни магии за любов и дори до днес с нея се правят заклинания за привличане на подходящ партньор. Вярва се, че ако напишете името на желан мъж на бял лист и го поставите в буркан или кутийка, а след това го засипете със захар, бързо ще спечелите сърцето му. С подобен ритуал се правят и заклинания за късмет или привличане на пари, в зависимост от това какво изпишете на листчето. Вярва се, че трябва да сте съвсем точни в исканията си, да ги опишете с подробности, преди да засипете листа със захар. А ако молбата е за пари е добре към листа, да добавите и банкнота и едва тогава да поръсвате с кристалната съставка.

Винаги пълна захарница

Според стари поверия на късмет е също захарницата в дома винаги да е пълна до горе. Никога не бива да я оставяте празна и никога не бива да нямаше захар вкъщи, защото това е на нещастие и семейни проблеми. Освен това съществува и теория, че ако искаме силно нещо, е достатъчно да си го пожелаем, докато разбъркваме пълната догоре захарница със сребърна лъжичка по часовниковата стрелка.

Освен за правене на магии, захарта се е използвала и за разваляне на такива. В древността са ръсели болните със захар, защото се е вярвало, че тя ще приеме от болката им и ще им донесе облекчение. Дори днес някои вярват, че когато не се чувстват добре е достатъчно да сложат бучка захар върху челото си и да полежат за половин час, а други – поставят бучката под възглавницата си, за да се предпазят от кошмари. Твърди се също, че поставянето на захар под възглавницата, може да ни донесе в съня образа на бъдещия ни любим. На сутринта обаче захарта трябва да се изхвърли.

За енергийно пречистване

Във фън шуй пък се смята, че захарта може да се използва за енергийно пречистване на дома. Според едно от поверията трябва три лъжици захар да се поръсят из цялата къща. Ако целта е да се пречисти дома от негативна енергия след боледуване или нещастие в семейството, тогава източното учение ни съветва да смесим три лъжици захар с три лъжици сол и сместа да разпръснем из цялата къща преди новолуние.

Ако обаче се прави с цел привличане на любов, тогава се взимат само три лъжици захар и се поръсват из ъглите на спалнята. Помнете обаче, че след като престои една нощ захарта, трябва да бъде изметена и изхвърлена извън дома.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/