Ицо Хазарта за политиката: Имах колебания, но щях да съжалявам, ако бях отказал

06 December 2021
24 часа
ИЦО ХАЗАРТА
ИЦО ХАЗАРТА

Моите приятели винаги са ме подкрепяли и това е много важно за мен. Имаше колебания дали да приема да вляза в политиката, но си дадох сметка, че ако откажа, ще съжалявам цял живот. Това заяви Ицо Хазарта пред Нова тв след първия си концерт като депутат, който бе снощи в столицата.

"Чувството е особено, с уговорката, че на този стол съм стоял два часа. Това е голяма отговорност, защото хората, които са гласували за теб, ти казват: "искаме ти да ни представляваш в парламента", отговори Христо Петров на въпрос за първия му ден като депутат.

Впечатление му направило поведението на една парламентарна група.

"Докато президентът произнасяше своята реч те си приказваха, говореха по телефона, а един даже нещо си търсеше в носа. Няма как да очакваш, че когато високото ниво е такова, надолу ще е друго. Щом аз знам, че това е президентът - дали го харесваш или не, това е друг въпрос, и има минимум уважение, което трябва да покажеш", заяви Петров.

Той отново подчерта, че приоритет в работата му ще са образованието и културата. 

"Не бих станал министър на културата", отговори Петров на въпрос дали би заел такъв пост, но не скри, че е получавал подобни предложения. Смята обаче, че би бил по-полезен в законодателната, отколкото в изпълнителната власт. 

Той не скри, че очаква, че хората ще променят отношението си към него и е готов да плати тази цена.

На въпрос защо е приел поканата на Кирил Петков и Асен Василев да се включи в "Продължаваме промяната" Петров заяви: "Не съм виждал такива хора в българската политика досега. Аз им вярвам и смятам, че те наистина са способни да направят големи промени".

На въпрос как децата му приемат това, че вече е депутат, той разказа случка от преди няколко дни с голямата му дъщеря. Тя поискала да направят нещо заедно, но той й обяснил, че не може, защото има работа. Момиченцето му казало, че за първи път чува тази реплика през деня.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/