Личо Стоунса: Вече не мисля за Лили Иванова

16 October 2021
Лили Ангелова
С примата също са приятели във фейсбук
С примата също са приятели във фейсбук

1200 евро пенсия ми дадоха шведите, у нас - 100 лева

"Лили Иванова отдавна не занимава съзнанието ми, да взима колкото си иска пенсия. В крайна сметка всеки сам си отговаря за старините."

Така Личо Стоунса, или Илия Караянев, една от големите любови на примата на родната естрада обяснява ситуацията с пенсионирането си, което се случило скоро.

"Какво ще се занимавам с българска пенсия? За десет и малко години работа шведите ми дадоха 1200 евро пенсия, а като ме извикаха в НОИ, се оказа, че ще взимам 100 лв., които сега сигурно са малко повече. Теглих им една майна и треснах вратата", със смях разказва ситуацията с пенсионирането си 73-годишният Илия Караянев.

Личо се кефи на пловдивски колеги
Личо се кефи на пловдивски колеги

За 80-годишнината на Лили Иванова през 2019 година МС гласува от специалните пенсии за заслуги 700 лв. на певицата. Това можеше да стане десетилетие по-рано, но тогавашният министър на финансите откри, че примата има неплатени данъци за половин милион лева.

"Все пак нали Лили все още пее, какво толкова", обяснява още Личо.

Илия Караянев-Личо, който е емблемата на град Пловдив, от години не контактува с певицата. А преди време двамата бяха голяма любов. Според създателя на Лили Иванова и неин бивш втори съпруг Здравко Радоев Личо, с когото са първи приятели, е голямата любов на примата ни, а не покойният Ванко Пеев.

"Двамата бяха лудо влюбени. Това се случи след развода на Лили с Янчо Таков. Личо не цепеше басма никому, най-малкото на нея. Може би това му качество й харесваше много по това време", разказва днес Здравко Радоев.

"Веднъж при едно от турнетата ни с моя оркестър Лили ме помоли да вземем Личо с нас. Тя вече имаше връзка с него, а той съответно беше много добър китарист и знаеше целия репертоар, свиреше всички сола на китарата си. Пътувахме заедно, но в Благоевград се случи един инцидент. Трябваше да тръгнем на концерт в окръга, но Личо се беше напил в ресторанта. В автобуса сме Лили, аз, целият оркестър и очакваме Личо да дойде. След 20 минути чакане Лили изпрати озвучителите да го търсят в хотелската му стая. Те отиват при него, но той ги напсувал. Казал: "Е*ал съм ви концерта!". Тогава Лили ме попита може ли другият ми китарист от оркестъра да изсвири солата. Той каза: "Ще пробвам". Това беше последният им контакт, просто алкохолът ги раздели, но бяха голяма любов. Тя едва преживя раздялата си с Личо", разказва още Радоев. Веднага след това Асен Гаргов се възползва от факта, че примата е сама, и се вмъкнал в леглото й. Двамата с Гаргата правят едни от най-популярните дуети през 80-те, свидетелства още култовият музикант Здравко Радоев.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/