Тайсън Фюри: Аз съм най-великият на моето време

11 October 2021
БД Онлайн
Тайсън Фюри нокаутира Дионтей Уайлдър
Тайсън Фюри нокаутира Дионтей Уайлдър

"Аз съм най-великият боксьор в тежка категория на моето време", далеч от всякаква скромност обяви Тайсън Фюри, който нокаутира в 11-ия рунд Дионтей Уайлдър в Лас Вегас в мач за короната на Световния боксов съвет. Това бе трети двубой между тези съперници.

33-годишният Фюри остана непобеден в 32 мача на професионалния ринг - 31 победи (22 с нокаут) и 1 равенство. Англичанинът отново се справи с Уайлдър, както и в предишния мач от трилогията между двамата на 22 февруари миналата година, когато Фюри пак нокаутира съперника, но в седмия рунд.

"Както е казал великият Джон Уейн: "Направен съм от желязо и стомана, скъпа!". Беше страхотен бой, достоен за всяка трилогия в историята на спорта. Уайлдър е топбоец, просна ме в четвъртия рунд, но ми даде възможност да спечеля пари. Винаги съм казвал, че съм най-добрият в света, а той е втори. Той не ме обича. Знаете ли защо? Защото го победих три пъти. Аз съм спортист, отидох при него, за да му покажа малко любов и уважение, а той не искаше да ми отвърне. Това е негов проблем", заяви Фюри.

Още преди да е утихнала глъчката около този мач, близки до Циганския крал издадоха пред британската преса, че той договаря двубой с Дилиън Уайт. Именно Уайт е официалният претендент на Съвета. През миналата година бе договорен сблъсък, отново в три серии, срещу шампиона в останалите версии Антъни Джошуа. Но той се провали, тъй като съдът реши, че Ей Джей трябва да се бие с Александър Усик. Украинецът победи, взе поясите и сега се чака реванш, но кога ще се състои не е ясно.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/