Бил и Мелинда Гейтс вече официално са разведени

03 August 2021
24 часа
Бил Гейтс и Мелинда СНИМКА: Ройтерс
Бил Гейтс и Мелинда СНИМКА: Ройтерс

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс и Мелинда Френч Гейтс получиха развод след 27-годишен брак, предава CNBC. Решението от понеделник на King County Superior Court във Вашингтон направи ходът им официален, три месеца след като двойката обяви плана си за раздяла.

Бил Гейтс и Мелинда Френч Гейтс бяха сред най-известните двойки в глобалния бизнес, след като преди време работеха заедно. Те пътуваха и даваха съвместни интервюта. Мелинда Френч Гейтс не била доволна от връзката на съпруга ѝ с инвеститора милиардер Джефри Епстейн, а след като медии публикуваха подробности за отношенията между двамата мъже, тя наела адвокат по бракоразводни дела, съобщи през май вестник New York Times.

В решението на съда от понеделник се посочва, че никой от съпрузите не е поискал промяна на името, но от него не става ясно всичко, което ще се промени. Съдът не е получил договор за раздяла.

Макар че Бил и Мелинда Гейтс се съгласиха да продължат да работят заедно по филантропските си каузи, възможно е сътрудничеството им да бъде прекратено заедно с брака. 

Днес Бил Гейтс е четвърти по богатство в света с нетно състояние от 152 млрд. долара, сочи индексът на милиардерите на Bloomberg. След като семейство Гейтс обяви раздялата си, подадени документи показаха, че холдинговата компания на Бил Cascade Investment е прехвърлила акции на Autonation и Deere на Мелинда Френч Гейтс.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/