ТЕСТ: Пречат ли свръхромантичните ви представи на вашата връзка

30 July 2021
Владислава Вацова

1. Вярвате ли, че съществува идеална половинка за всеки човек?

а) Да, вярвам, че идеалният партньор съществува и човек рано или късно ще го срещне. Затова и рядко изпитвам тъга, мислейки за старите си връзки.

б) Отчасти. Някои хора са по-подходящи за връзка, ако имате еднакви интереси или споделяте едни и същи хобита.

в) Не вярвам, че има идеален партньор, както не съществува и идеален човек. Всеки има положителни и отрицателни черти, по-важното в една връзка е да имате общи цели за бъдещето.

2. Когато сте в началото на една връзка, очаквате ли половинката ви да търси постоянен контакт с вас и променяте ли плановете си за седмицата, за да се виждате всеки ден?

а) Да, това е напълно нормално. В нова връзка е приятно да усещам интереса на половинката си. А колкото по-често се виждаме, толкова по-добре. Приятелите ми знаят, че обичам романтичните моменти.

б) Нормално е да се чуваме всеки ден, но в никакъв случай няма да отменя планове с приятели или мои близки, за да се видя с партньора си.

в) Може би в началото на една връзка е редно половинката да прояви по-голям интерес, но често възприемам това като досада. Смятам, че излизанията с приятели могат да се отразят добре на взаимоотношенията в този случай.

3. Очаквате ли подаръци за всяка малка годишнина в отношенията ви, независимо дали е от първата целувка, първата ви официална среща и т.н.?

а) Да, това е допълнителен повод да покажем колко държим един на друг. За мен е важно половинката ми да помни такива неща.

б) Може би в началото на една връзка, докато тези моменти са още пресни, но би било странно да се празнуват след определено време.

в) Не, няма смисъл от подобни неща. Не е нужно някой да ми доказва любовта си, за да знам, че я има.

4. От няколко седмици половинката ви работи върху сериозна задача в работата си. Крайният срок се пада именно на 14 февруари. Той/тя не може да отпразнува празника на влюбените с вас. Как ще се почувствате?

а) Малко обиден/а. Той/тя вероятно знае колко важен е празникът за мен. Едва ли няма 30 минути, които да прекара вечерта с мен. Ще си помисля, че просто не иска да го направи.

б) Ще разбера половинката си. Денят на влюбените не е просто една дата. Ще очаквам да се реваншира в следващата седмица.

в) Никак, 14 февруари е ден като всеки друг. В една връзка не мога да очаквам половинката ми да угажда на всяка моя претенция, понякога трябва и аз да го/я подкрепя, особено ако се отнася за кариерата му/ѝ.

5. Когато излизате навън за разходка или за обикновено пазаруване, очаквате ли половинката ви да демонстрира, че сте повече от приятели, като постоянно държи ръката ви, прегръща ви и т.н.?

а) Да, приятно ми е да бъдем романтични навън. Така показваме, че не се срамуваме от чувствата си.

б) Понякога, ако ситуацията го позволява. В някои моменти просто подобно поведение не е подходящо.

в) Не държа задължително да демонстрираме колко сме интимни. Не се стремя да впечатляваме другите.

6. Решавате с половинката си да отидете на почивка заедно. Как избирате дестинация?

а) Първата ми идея е да отидем в най-романтичния град на Земята - Париж. Ще може да се разходим из френските кафенета, да хапнем кроасани и да си направим романтична фотосесия пред Айфеловата кула.

б) Ще изберем дестинация, която и двамата харесваме. Разбира се, предварително ще проуча дали има романтични занимания за двойки, от които да се възползваме, ако преценим.

в) Дестинацията ще изберем спрямо финансовите си възможности и това колко забележителности ще може да видим около нея. Дали атмосферата там е романтична, не е от първостепенно значение.

7. Имате рожден ден, а половинката ви знае, че много държите на този свой личен празник. Изненадващо обаче го/я изпращат в командировка от работата. Как ще се почувствате?

а) Ще направя скандал на половинката си. Едва ли е нямало кой друг да изпратят на негово място. Аз бих направил/а всички възможно да съм до него/нея за рождения ден.

б) Малко разочарован/а. Няма да ми е приятно да прекарам празника сам/а, но ще опитам да го направя на голям въпрос.

в) Ще го преживея. Вместо това ще поканя приятели на вечеря макар и в последния момент.

8. Мислили ли сте за сватбения си ден и как точно искате да изглежда той?

а) Да, винаги съм искал/а голяма сватба с всичките ми роднини и приятели, която ще запомня като един от най-хубавите моменти в живота.

б) Понякога съм мислил/а за сватба, но винаги ми се е струвала като прекалено голямо главоболие. Ако имам такава, едва ли ще имам нервите да я организирам.

в) Не съм сигурен/а дали искам да имам сватба, за да си я представям в детайли. Ако имам такава, вероятно ще е скромно тържество с най-близките ми.

9. Прибирате се вкъщи и заварвате пода в листенца от рози, със запалени свещи наоколо и романтична атмосфера. Как ще реагирате?

а) Ще се почувствам страхотно, защото някой се е постарал толкова много, за да ме зарадва, сякаш съм част от сцена в романтичен филм.

б) Ще ми стане много приятно, затова ще се опитам да върна милия жест с приятната си компания, научавайки как да изненадам след това половинката си.

в) Ще ми стане приятно, но няма как през главата ми да мине мисълта, че след това аз ще чистя разпилените розови листенца.

РЕЗУЛТАТИ

Най-много отговори “а”

Вашите представи за любовта са много нереалистични. Често ги изопачавате и смятате, че човекът, с когото сте във връзка, трябва да угажда на всяко ваше желание, да държи постоянно ръката ви, да ви пише как сте и да настоява да се срещате колкото се може по-често. Спрете. Не очаквайте партньорът ви да бъде супергерой, който чете мислите ви. Това не означава, че занижавате стандартите си. Напротив, правите ги реалистични, за да намерите някой с недостатъци, които да заобичате с времето, а не да искате да го промените.

Най-много отговори “б”

Вие сте човек, който държи на романтиката, но не изпада в крайности. За вас една връзка трябва да има моменти, които наподобяват сцени от романтична комедия, но не слагате розовите си очила. Наясно сте, че няма как да има идеален човек. Затова се приспособявате към половинката си и неговите/нейните навици. Очаквате и от него/нея да прояви по-голям интерес към някои романтични занимания, за да ви угоди. Осъзнавате, че за да получите, трябва и да дадете.

Най-много отговори “в”

Едва ли някой може да ви опише като романтичен човек. Това за вас е клише, в което отказвате да се впишете. В някои моменти ви носи позитиви, но помислете дали ви прави достатъчно щастливи.

Няма нищо лошо понякога да бъдете по-уязвими и да показвате открито чувствата си. Вероятно ще се отрази добре и на взаимоотношенията ви, защото партньорът ви ще се почувства по-обичан.

Как да поддържате искрата с партньора си

1. Малки жестове на привързаност

За да държите романтичната искра запалена във връзката си, трябва да я поддържате с мили жестове. Не е нужно да прекалявате със скъпи подаръци, може да заложите на нещо малко като правене на кафе сутрин за половинката си, държането за ръце, докато се разхождате из парка, и т.н.

2. Поставяйте партньора на пиедестал, но само на моменти

На моменти във връзката ви е хубаво да се фокусирате изцяло върху положителните черти на половинката си. По този начин ще оцените колко голям/а късметлия/ка сте, че имате такъв човек до себе се. Следователно ще бъдете по-мотивирани да му/ѝ докажете любовта си. Разбира се, не прекалявайте и не гледайте партньора си през розови очила непрестанно.

3. Мили думи

Комплиментите и милите думи са задължителни във всяка връзка. Не ги премълчавайте. Колкото по-често ги казвате, толкова по-обичан ще се чувства партньорът ви.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/