Секс маниак, нападал момичета в Бургас, отърва затвора - осъдиха го условно

07 May 2024
Тони Щилиянова
Съдебна палата Бургас
Съдебна палата Бургас

28-годишният мъж е признат за виновен за две блудства и опит за изнасилване, прокуратурата внася протест

Сексуален маниак, вилнял в Бургас и осъден за две блудства и опит за изнасилване, отърва решетките, научи "24 часа" от свои източници.

28-годишният Любомир С. няма да лежи в затвора, поне засега, след като преди дни районният съд му наложи условна присъда от 2 г. с 5-годишен изпитателен срок. Прокуратурата обаче се закани, че ще внесе протест и ще настоява за ефективно наказание, тъй като има реална опасност маниакът отново да посегне, ако е на свобода.

Младият мъж бе подсъдим за три деяния, но се предполага, че е  извършител и на още, за които просто няма сигнали в полицията.

Сред пострадалите от действията на секс маниака има и непълнолетно момиче.

Той дебнел момичета и млади жени основно по паркингите в града и често драскал колите на дамите с нецензурни картинки. Охранителна камера в центъра пък го заснема как маструбира посред бял ден близо до детска градина.

Първият документиран случай е от 14 август 2022 г. Вървейки по ул. "Патриарх Евтимий" в кв. "Възраждане" мераклията нападнал напълно непознато момиче, към което изпитал силно сексуално влечение. Придърпал девойката със сила към себе си и започнал да я опипва. Тя опитала да се измъкне, но секс маниакът й ударил шамар и я сграбчил още по-силно.

След кратка борба момичето все пак успяло да се отскубне, спасявайки се от още по-брутални действия. Няколко месеца по-късно - на 17 януари 2023 г., по аналогичен начин, Любомир нападнал непълнолетна ученичка в подлеза на ул. «Стамболов». По делото има данни, че той е блудствал с детето.

Третото документирано нападение е от  20 април м.г., когато мъжът посяга на млада жена в паркиран автомобил на ул. "Кл.Охридски". Любомир се нахвърлил върху бургазлийката, бутайки я и стискайки силно бедрото й. Този път бил още по-агресивен, правейки опит да осъществи сексуален контакт с непознатата, крещейки, че ще я изнасили.

За негов "късмет" обаче младата жена владеела източни бойни изкуства и не само, че не се дала, ами сериозно ступала маниака, твърдят запознати.

Извършителят на бруталните нападения е арестуван след няколкомесечно издирване, след като в полицията започнали да валят жалби на притеснени родители.

Съдът му налага най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", а прокуратурата му повдига обвинение за блудство и опит за изнасилване, за което законът предвижда от 2 до 8 г. лишаване от свобода.

Сред мотивите Любомир да остане зад решетките са няколко фактора - че събраните доказателства дават основание да се направи "обосновано предположение", че той е извършил престъплението, в което е обвинен, както и че е на лице реална опасност Любомир С. да се укрие, ако не бъде задържан. Той имал постоянен адрес, но не в Бургас. Още по време на мярката за неотклонение държавното обвинение го охарактеризира като личност с висока обществена опасност.

Няколко месеца по-късно обаче мъжът е осъден условно. Дали присъдата ще бъде потвърдена зависи от решението на окръжните магистрати.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/