Актрисата Аня Пенчева: Мариус Донкин ми спаси живота

19 January 2021
Лили Ангелова
Аня е вечният секссимвол
Аня е вечният секссимвол

"Мариус Донкин ми спаси живота, за което винаги ще съм му благодарна. Това се случи един път преди да изляза на сцена, когато ми бяха предписали доксициклин и аз го взех, преди преставление. Нито той, нито аз знаехме, че съм алергична към това лекарство. Когато излязох, се задуших. И ни вопъл, ни стон, както казват класиците. И единственото, което помня, са очите, широко отворени, на Мариус, големите му силни ръце, които ме изблъскаха от сцената зад кулисите. Там вече имаше коктейл витамин "С" и всичко останало и ме спасиха". Това сподели секссимволът на българското кино Аня Пенчева в спомена си за Мариус Донкин пред Нели Хаджийска и Меги Димчева вчера.

"Втори път - Мариус ми е късмет да си отгледам дъщерята с неговата прекрасна дъщеря Владислава, когато играхме "Черна комедия" повече от 250 пъти. Двете бяха малки и бяха винаги в салона. И много интересно, и до днес Пипи когато чуе гласа на Мариус и на Мишо Петров, се успокоява, знае, че всичко ще бъде наред", допълни Аня, която смята, че Мариус продължава да не се държи като началник. "Като администратор не е скучен. Освен това, като ти подаде ръка, не те дърпа надолу. Мисля, че в нашата взаимна творческа биография съм изиграла всички превъплъщения на жената с него - от любовница до съпруга, от хетера до вещица, но винаги сме си оставали приятели. Като в една любима моя книга - "Мечо Пух" - когато Мечо го пита: "Ще си останем ли приятели завинаги", и Прасчо му отговаря: "Дори за по-дълго". И така с Мариус за дълго сме приятели, защото в театъра разстоянието от любовта до омразата е само една клюка. Мариус е късмет. Толкова е истински и верен, че понякога и аз забравям на сцената, че това е театър", сподели още Аня Пенчева.

И други моменти е имала красивата ни актриса, в които й е било трудно. Само преди две години тя преживя две операции една след друга - на жлъчката, когато й махнали камък, а преди това на апендикса. "Беше приета по спешност във ВМА, но вече всичко е окей", обясни тогава съпругът й Ивайло Караньотов. Малко след това обаче актрисата вече бе в топформа и се появи на една от премиерите на филма "Извън пътя" на Николай Волев, където си партнираше с Деян Донков.

Година преди това Аня претърпя и неразположение, свързано с щитовидната жлеза. Тя стана рекламно лице на апарат, който "изсуши" с лазер безболезнено възли на щитовидната жлеза, от които страдаше актрисата.

"Аз съм от жените, които живеят пълноценно и в любовта, и в работата си, и в приятелствата. След 40 години в театралния бизнес мога да кажа, че съм видяла всичко. Чувствам се на правилното място и в правилния момент навсякъде, където съм - всичко, което искам да играя, го играя", споделя Аня.

Ванга я съветва да не обръща внимание на клюките

"Когато пуснаха слуха, че умирам, трябваше с бясна скорост да пътувам до Троян, за да кажа на майка ми, че това не е вярно, преди комшийките да й занесат вестника, в който са го прочели. Вече обаче това не ме интересува, а и мама вече я няма", споделя с днешна дата Пенчева. Актрисата е категорична, че срещата с Ванга променя изцяло живота й в тази насока. "Помня завета й да не се кося, когато ме мачкат, защото "корени ке пуснеш и по-здрава ке станеш, а душмане ке страдат". Това ми помага, предпазва и спира да търся реванш. Плаша се, когато разбера, че нещо лошо се е случило с човек, който ме е наранил. Объркващо е, но аз знам, че винаги трябва да бъда добра и да правя добро. Това също е завет на Ванга", обяснява Аня Пенчева.

Тази и други интересни новини - четете в "България Днес"

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/