Мария Бакалова задмина по популярност Леонардо ди Каприо и Брус Уилис

31 October 2020
24 часа
Българската актриса влиза в ролята на Тутар, дъщерята на Борат.

СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА МАРИЯ БАКАЛОВА
Българската актриса влиза в ролята на Тутар, дъщерята на Борат. СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА МАРИЯ БАКАЛОВА

За първи път българска актриса е №1 в звездната класация на платформата IMDb

Българката Мария Бакалова стана най-популярната актриса в класацията на авторитетната киноплатформа IMDb, оставяйки след себе си знаменитости като Адам Сандлър, Скарлет Йохансон, Том Ханкс, Ленардо ди Каприо и Брус Уилис.

Актрисата привлече светлините на прожекторите с участието си в лентата “Борат 2”, където изигра 15-годишната дъщеря на Саша Барън Коен Тутар. Филмът излезе съвсем скоро в Аmazon, но още преди премиерата му името на Бакалова бе в устата на милиони хора. Причината е сцената ѝ с адвоката на Доналд Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулиани.

Бакалова се среща с него в хотелска стая под предлог, че е журналист и иска да му зададе няколко въпроса за интервю. Сваляйки микрофона от ревера си, той докосва кръста ѝ, а след това ляга на леглото и поставя ръце върху панталона си. Коен се намесва, появявайки се облечен по бельо, с думите: “Тя е на 15. Тя е твърде стара за теб. Вземи мен вместо нея”.

Джулиани отрича да е имал неприлични желания спрямо момичето. Твърди, че се е облегнал назад, за да прибере ризата в панталона си.

“Той каза, че не е направил нищо неприлично. Моето усещане е, че ако за него това е нормално, един бог знае какво е възнамерявал да прави с всички жени в хотела, държейки чаша уиски в ръката”, отвърна му Коен в интервю за “Късното шоу със Стивън Колбърт”.

За да заснемат тайно сцената, направили нещо като скривалище в гардероба, където да бъде актьорът. Преди интервюто Джулиани влязъл в хотелската стая с полицай, който проверил помещението, но не открил нищо.

Коен не виждал директно какво се случва от скривалището си. Носил в себе си телефон, на който трябвало да получи съобщение от режисьора кога да влезе в кадър.

Имало само един проблем - батерията на мобилния била заредена едва 3%. Актьорът не се паникьосал, включил устройството на самолетен режим, за да пести енергия.

Така заснели сцената, която Коен определя като ключова в продукцията. Именно скандалът около главното действащо лице в нея - Мария Бакалова, направи актрисата толкова популярна, че да задмине за няколко дни Ан Хатауей и Том Круз в класацията на IMDb, която се определя от милионите потребители на платформата по цял свят.

Бакалова не получава ролята си лесно. “Не исках да започваме снимките на филма, преди да сме намерили перфектната дъщеря на Борат. Тя трябва да бъде невероятна в импровизациите, да е способна да остане в образа си за много часове, да играе емоционално и да е забавна”, казва Коен. На кастинга за ролята на Тутар се явили 5000 актриси.

“Накрая намерихме това момиче, което тъкмо е завършило театрална специалност и тогава беше на 22 г. Беше страхотна и затова я доведохме в Англия. На втория етап трябваше да убеждава хората, че образът, който пресъздава, е реален. Аз бях Борат, а тя - моята дъщеря. Прекарахме 2 часа затворени с хора, които не знаеха, че сме актьори. Но тя беше просто... Ако не спечели “Оскар”, не знам какво прави Академията”, категоричен е Коен за таланта на Бакалова.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/