Почина йогата, който твърдеше, че не се е хранил и пил вода 80 г. (Видео)

26 May 2020
24 часа

Индийски йога, който твърдеше, че не е ял и пил вода в продължение на 80 години, се спомина на 90-годишна възраст, съобщиха Франс прес и БТА..

Прахлад Джани стана обект на медицински проучвания, но и на много съмнения относно истинността на твърденията му. Аскет с дълга бяла коса и с халка в носа, той бе родом от малкото селце Шарада в щата Гуджарат в източната част на Индия. Отшелникът твърдеше, че от 11-годишна възраст не е консумирал нито храна, нито вода. "Той се спомина в дома си от старост във вторник", каза неговият съсед Шитал Шаудхари.

Йогата твърдеше приживе, че е бил благословен още като дете от индийската богиня Амба- Мата, която го дарила със свръхестествени способности.

"Получавам еликсира на живота през дупката на небцето си , което ми позволява да живея без храна и без вода", заяви йогата пред АФП през 2003 година.

Не е възможно да се провери дали аскетът наистина е живял толкова години "от въздуха". Според медиците на толкова дълго гладуване е невъзможно да издържи човешкото тяло, да не говорим за лишаване от вода. Джани си спечели малка група последователи и предизвика интереса на учените. Те го изследваха на два пъти - през 2003 и през 2010 година.

По време на второто проучване , когато през цялото време е бил следен денонощно от камерите , Джани успя да издържи без да се храни, без да пие вода, без уриниране и дефекация в продължение на две седмици. С това си постижение той предизвика учудването на наблюдаващите го лекари.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/