Маги Халваджиян: Знаят ли вече руснаците, че Кирил и Методий не са руснаци

27 May 2020
24 часа
Магърдич Халваджиян
Магърдич Халваджиян

Днес в речта с Президента бил казал, че сме дали азбуката си на Русия! Да, така е! Въпросът е дали руснаците го знаят! Беше 1982 и аз учех в цирковото училище в Москва! В час по Руски език преподавателката ни ни съобщи, че Кирил и Методи са Руснаци! Така преподаваха в Москва тогава! Това написа във фейсбук страницата си Магърдич Халваджиян.

"Аз, Дани, Пешо и Чочо бяхме на по 15 години тогава и явно не сме си давали точно сметка какво е Пропагандна машина! Естествено веднага скочихме и дори през смях започнахме да обясняваме на учителката, че е в голяма грешка! Съучениците ни( руснаци) бяха в шок от нашата “наглост”! Те цял живот бяха учили, че Кирил и Методи са руснаци и сега изведнъж четири Българчета им обясняваха страшни глупости! После ни привикаха и в Българското посолство в Москва и ни казаха да не се обясняваме! Дааа! Такива времена бяха! Та въпросът ми е : Знаят ли вече Руснаците, че Кирил и Методи не са Руснаци? Вярата и буквите са опазили идентичността ни! Има неща, които не могат да ни вземат! Честит празник на всички!", написа още той.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/