Хамилтън махна пиърсинга, за да не го спрат от старт

03 July 2022
24 часа
Седемкратният световен шампион Луис Хамилтън се появи без пиърсинг на носа преди първата свободна тренировка на “Силвърстоун”.
Седемкратният световен шампион Луис Хамилтън се появи без пиърсинг на носа преди първата свободна тренировка на “Силвърстоун”.

Колкото и да се прави на бунтар, Луис Хамилтън все пак се съобрази със заплахата от наказание, ако не махне пиърсинга от носа си.

Наскоро от Международната федерация по автомобилизъм предупредиха пилотите да не носят никатви украшения по носа и ушите, защото могат да причинят наранявания при евентуална катастрофа.

Седемкратният световен шампион се опъваше и заради него срокът за премахване на накитите бе удължен до 30 юни.

Ако не бе махнал пиърсинга, британецът от “Мерцедес” трябваше да дава обяснения и вероятно щеше да бъде лишен от правото да стартира в домашната си Гран при. Луис обаче смята да говори по въпроса лично с шефа на ФИА.

Бразилската легенда Нелсън Пикет, който нарече Хамилтън негър заради катастрофата с Макс Верстапен на “Силвърстоун” през миналата година, временно бе лишен от членство в Британския клуб на състезателните пилоти.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/