Тодор Белчев - смел визионер, а не просто търговец

21 January 2022

Всеки от вас е влизал в “Технополис” и знае, че ако му трябва нов телевизор, там може спокойно да го разгледа и ако прецени, че го устройва като цена, си го купува. Това изглежда толкова рутинно.

Но само преди 25 години не бе така. Магазините за техника бяха малки дупки с натрупани на 6 реда перални, в които, за да влезеш, се изискваше физическо усилие. И обикновено се купуваше това, което бе на първия ред, защото най-лесно се вадеше.

Това отдавна не е така благодарение на хора като Тодор Белчев, който днес има рожден ден. Преди повече от 20 години той (заедно с Божидар Колев) поема риска от една смела инвестиция. Голям магазин за техника, в който стоките са в контекст - в реална среда, сред конкурентни уреди. Днес повечето хора не могат да си представят, че е имало живот без хипермаркети, в които водиш децата да поиграят на нова конзола, когато е лошо времето. Или си харесал нещо в интернет, но искаш да го пипнеш и видиш реално.

България щеше да изглежда другояче, ако нямаше хора като Тодор Белчев - смел визионер, а не просто търговец.

От приятелите в “24 часа”

честито и наздраве!

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/