Свиреп сблъсък между Мангъров и Симидчиев за ваксините и сертификатите

17 January 2022
24 часа
Александър Симидчиев и Атанас Мангъров в студиото на предаването "На фокус" на Нова тв. 
КАДЪР: НОВА ТВ
Александър Симидчиев и Атанас Мангъров в студиото на предаването "На фокус" на Нова тв. КАДЪР: НОВА ТВ

В Холандия и Израел са ваксинирани и пак са в локдаун, защо, попита доцентът

Пазят живота! За три месеца в Израел са починали 254 души, у нас 9814, опонира д-р Симидчиев

Истински словесен дуел проведоха в предаването "На фокус" д-р Александър Симидчиев и доц. Атанас Мангъров. 

"Това, за което се бяха събрали гражданите на протеста, е да се премахнат зелените сертификати и аз съм съгласен, защото те са опасни и ненужни - започна доц. Мангъров. - Когато човек е ваксиниран, той получава този сертификат, с който може да се движи навсякъде, но той може да заразява други хора, не по-лошо от неваксинирания, но той не може да се движи свободно." Според него хората протестират, защото никой не иска да чуе медицинската логика.

"Опитват се да ги мачкат по най-елементарен начин - посочи Мангъров. - Не Бил Гейтс, а елементарната епидемична логика е, че ваксинираният е по-опасен от неваксинирания."  Данните, които д-р Симидчиев показа, за да опровергае тезите на Мангъров и антиваксърите.

Данните, които д-р Симидчиев показа, за да опровергае тезите на Мангъров и антиваксърите.

Сертификатът е ако човек е тестван, ако е с ваксина, ако е преболедувал и ако има ваксина, никъде антителата не са показател, обясни Симидчиев. 

"Когато човек е с тест, вероятността той да заразява е 90% по-малка между 24-48 часа до 75 часа според данни на различните страни - обясни Симидчиев. - Когато е ваксиниран той разпространява вируса 63% по-малко, тежкото боледуване спада със 70%, а смъртността с 90%. По отношение на боледуването не знаем в какъв процент тези хора заразяват, защото имунната реакция е различна, някои имат изразена реакция, други не."  

След което д-р Симидчиев обвини Мангъров, че не борави с медицински данни и се пошегува, че на протестите се говори за световната конспирация, за Ротшилд, Рокфелер и Гейтс.  

"Това са държавите по ваксинация - посочи още Симидчиев. - Тези в червено не симпатизират на Бил Гейт - Куба, Унгария, Русия, Китай - половината свят вече е ваксиниран, а ние седим и казваме, че е голяма конспирация. Китай произвежда ваксини, Русия произвежда ваксини." 
"В Нидерландия са ваксинирани на 86%, над 50% са с трета доза и тя е в четвърти локдаун, защо", попита Мангъров. 

"Защото си пазят живота - опонира Симидчиев. - Те боледуват, но не продължават да умират."  В долния край е фоновата смъртност, пиковете показват как скача смъртността при пандемичните вълни. 
КАДЪР: НОВА ТВ

В долния край е фоновата смъртност, пиковете показват как скача смъртността при пандемичните вълни. КАДЪР: НОВА ТВ

"Ваксинираните в интензивни отделения са 208 души - не бе съгласен Мангъров. - Хоспитализираните ваксинирани са над 5 хил. души, заразените ваксинирани са 35 хил. Има 564 починали, защото са ваксинирани, 26-годишно момче си е отишло 2 седмици след ваксинация с дипсиндром." 

Кой каза, че има връзка между двете, попита Симидчиев. 

Има връзка, отговори Мангъров. 

Ще подаря на доц. Мангъров цялата папка, за да види данните по света, отвърна Симидчиев. 

"Ваксините не са 100% решение - обясни Симидчиев - но са най-доброто, което имаме в момента." Доцентът отново не бе съгласен: "Ваксини, създаващи антитела срещу шипчестия протеин при един от първите варианти, няма как да са ефективни срещу новите варианти. Симидчиев да си говори каквото иска, Холандия и Израел са в локдаун." 

"Това не е вярно - ядоса се д-р Симидчиев. - Сега ще ви дам данни, защото хората, които носят тежестта на професията, не бива да говорят по този начин. В началото на пандемията, когато  Мангъров започна да говори за вируса, всички ние знаехме еднакво, Мангъров говореше от опита на инфекционист, а аз оттогава не съм спрял активно да чета. Само за справка - при почти еднакво население у нас и в Израел, там починалите за последните 3 месеца са 254 починали, а у нас 9814. Понеже много говорим."  Д-р Симидчиев бе подготвил цяла папка с данни от цял свят, опровергаващи антиваксърските тези.
КАДЪР: НОВА ТВ

Д-р Симидчиев бе подготвил цяла папка с данни от цял свят, опровергаващи антиваксърските тези. КАДЪР: НОВА ТВ

 "Още толкова са загинали от неадекватни мерки срещу ковид", опита да опонира Мангъров. След което той обяви, че има 564 души на починали заради това, че са ваксинирани, кой ще поеме отговорност.  

"Това са фалшиви новини, докажете го", пресече го д-р Симидчиев, но Мангъров се измъкна с притча.

След което Симидчиев му показа данните за смъртността в страната - в долния край е фоновата, обичайната, а пиковете съвпадат с пандемичните вълни. 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/