Кучета, предвождани от козел, нападат хора в столичен парк

01 December 2021
24 часа

Нападение от глутница кучета, предвождани от подивял козел, преживява столичен колоездач, решил да мине през парк Въртопо на път за работа. Преди няколко дни Йордан Палпурин е бил нападнат от глутницата с необичаен предводител и за щастие се отървава само с уплаха, предава Bgonair.bg.

"Исках да избегна трафика и затова реших да мина през този район, тъй като предпочитам да използвам зелените площи“, разказва Йордан, визирайки парка, намиращ се между кварталите „Младост“, „Дървеница“ и „Малинова долина“. „Бях нападнат от тези кучета. Не успяха да ме нахапят, тъй като използвах колелото да се предпазя. Обадих се на тел. 112 и виках за помощ“. След около 20 минути се отзовава човек, който живее в една от постройките наблизо. „Той се представи за ловджия, който им бил взел страха. Дойде с един голям кол“, обяснява как успява да се измъкне Йордан. Авджията казал на колоездача, че трябва да се чувства късметлия, че кучетата са го срещнали на точно това място, защото малко по-встрани имало катун с още поне 20 кучета.

Оказва се, че рогатото животно било известно в района, а хората го знаят като козела на Евгени. „Този козел бил избягал и кучетата по някаква причина се въртят около него и го пазят“, продължава разказа си Йордан. Той подава сигнал към общината, откъдето му отговарят, че теренът, козелът и кучетата са частна собственост.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/