Скенер за употребявани коли разкрива всички дефекти с 400 снимки за секунди!

09 May 2024
Георги Луканов

Компанията Proovstation произведе интересно устройство, което нарече CarStation. При него колата минава през голям машинен скенер, който прави 400 снимки на автомобила за няколко секунди. Дори и най-малките микродраскотини, корозия или вдлъбнатини по вратите могат да бъдат идентифицирани и анализирани по този начин.

В целия процес голяма роля играе и изкуственият интелект, който може прецизно да анализира снимките, да ги сравнява с бази данни и да формира точни доклади за щетите.

"CarStation е захранван с изкуствен интелект скенер за проверка на автомобили, който щателно сканира всеки милиметър от колата, за да идентифицира щети или промени в купето със 100 процента точност и прецизност", хвалят скенера от компанията.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/